De geschiedenis van het Nederlandse koningshuis is grotendeels terug te vinden in Duitsland. De gehele Oranjeroute is 2.400 km lang en verloopt via Nederland langs de Lahn naar de Harz en via Saksen-Anhalt naar Potsdam, Hitzacker en Lingen terug naar Nederland. De fietsroute van de Oranje-route is 298 km lang en verloopt door het dal van de Lahn.

U start in het plaatsje Nassau waar de Burg Nassau, het stamslot van het adellijke geslacht Nassau zich bevindt. Via Dietz met het barokke kasteel Oranienstein fietst u naar Braunfels. In het historische stadje met vele vakwerkhuizen en het kasteel van Braunfels.

Amalie zu Solms-Braunfels vluchtte in 1621 naar Holland en trouwde in 1625 met prins Frederik Hendrik. De kroonprinses Amalia werd in 2003 geboren en naar haar vernoemd.

In Dillenburg bevindt zich de bakermat van het Nederlandse koningshuis. in 1533 werd Willem van Oranje in het Kasteel Dillenburg geboren. Het kasteel werd in de zevenjarige oorlog verwoest en als nagedachtenis aan Willem van Oranje werd de Wilhelmsturm opgericht. Via Frankenberg en de Edersee fietst u verder op de Oranjeroute naar Waldeck.

Route & Overnachten

NassauDiezLimburgBraunfelsDillenburgFrankenbergWaldeckBad Arolsen

Lengte: ca. 298 km