Een bijzondere fietsroute. Langs de voormalige grenzen van West-Berlijn. 30 jaar na de ‘Wende’ – de éénwording van Oost- en West-Duitsland vindt u nog vele gedenkplaatsen op de fietsroute langs de voormalige muur die West-Berlijn scheidde van Oost-Berlijn, maar ook van het groene Brandenburg, met de vele rivieren en meren.

De 160 km lange fietsroute begint bij de Potsdamer Platz en volgt de voormalige muur door de binnenstad. Daarbij komt u langs vele bezienswaardigheden. Rondom Berlijn komt u weer terug op het startpunt.

Tip! Neemt u een kijkje bij de East Side Gallery, een 1,3 km lang gedeelte van de muur in de buurt van Berlin-Mitte. Meer dan 100 muurschilderijen van kunstenaars uit de hele wereld vormen een monument voor de vrijheid en maken een deel uit van de grootste ‘Open Air’ gallery ter wereld.

Fietsvakantie

en fietsvakantie langs de voormalige grenzen van de DDR en de BRD in het toentertijd gedeelde Berlijn. Tijdens deze reis overnacht u in hotels in Potsdam en Berlijn.

De dagelijkse etappes zijn kort en juist daardoor heeft u de mogelijkheid de vele bezienswaardigheden en monumenten aan de route te bekijken. U komt langs het Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie.

U beleeft een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de jongste Europese geschiedenis en ervaart hoe onverwacht groen Berlijn op de voormalige grensstroken is. 

vanaf € 550,- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt

Reportage
Deze route hebben we zelf gefietst. Leest u onze ervaringen op de Berliner Mauerradweg in de reportage.

Route & Overnachten

Berlijn-MittePotsdamHennigsdorfBerlijn-Mitte – Berlijn-Zuid (Steglitz en Zehlendorf) (De fietroute verloopt o.a. door de verschillende stadsdelen van Berlijn en de deelstaat Brandenburg)

Lengte: ca. 160 km

Alternatief: overnacht u in 1 accommodatie in Berlijn en maakt u voor de transfers van en naar de route gebruik van het openbaar vervoer. U kunt de fiets meenemen in de S-Bahn. Hiervoor heeft u wel een extra fietskaartje nodig.

Kaartmateriaal

– Een fietstocht langs voormalige grenzen
– Schaal: 1:20.000
– Hoogteprofiel
– 160 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver