Fietsen langs de Weser

Een van de bekendste fietsroutes in Duitsland is de Weser-Radweg. U fietst door historische vakwerksteden, vriendelijke rode bakstenen dorpjes en idyllische uiterwaarden. Langs prachtige burchten en kastelen uit de Weserrenaissance en de havensteden Bremen en Bremerhaven. Kortom, van het bosrijke Weserbergland naar de Noordzee.

In Hann. Münden komen 3 rivieren samen. De Fulda en de Werra monden in de Weser uit. Van hieruit fietst u richting Hameln. Het stadje met prachtige vakwerkhuizen is wereldberoemd door het verhaal rondom de rattenvanger van Hameln. Wilt u een stukje varen, in plaats van fietsen, dan kan dit ook. Bijvoorbeeld in Minden.

De Hanzestad Bremen vormt een eigen stadsdeelstaat in Duitsland en is naast Hameln wereldberoemd door het sprookje van de gebroeders Grimm, de Bremer stadsmuzikanten. Het verhaal rondom een ezel, een hond, een kat en een haan. De 4 zijn het gezicht van de stad. De tocht eindigt in Bremerhaven.

Fietsvakantie

Vanaf Hann. Münden in verschillende etappes | 5 of 8 dagen

In zekere zin heeft de Weser geen eigen bron, maar ontstaat doordat de rivieren Werra en Fulda bij Hannoversch Münden samen komen. Door het glooiende Weserbergland – het land van de gebroeders Grimm – stroomt de Weser langs ‘sprookjesachtige’ plaatsen, zoals Hameln waar u de rattenvanger kunt tegenkomen en Bodenwerder waar de leugenbaron Münchhausen vandaan komt. De fietstocht langs de Weser komt ook in Bremen, waar een bezoek aan de stadsmuzikanten op het programma moet staan. Hier eindigt dan de 8-daagse fietsvakantie. 

5 dagen – vanaf € 349,00 per persoon | 2 persoonskamer | o.b.v logies & ontbijt
8 dagen – vanaf € 515,00 per persoon | 2 persoonskamer | o.b.v. logies & ontbijt

Route & Overnachten

Hannoversch MündenBeverungen (ca. 55 km) – Holzminden (ca. 28 km) – Bodenwerder (ca. 28) – Hameln (ca. 27 km) – Rinteln (ca. 30 km) – Minden (ca. 42 km) – Petershagen (ca. 13 km) – Nienburg (ca. 51 km) – Bücken (ca. 26 km) – Verden (ca. 31 km) – Bremen (ca. 55 km) – Brake (ca. 52 km) – Bremerhaven (ca. 33 km) – Cuxhaven (ca. 55 km)

Lengte: ca. 466 km

Kaartmateriaal

– Van Hann. Münden naar Cuxhaven (Noordzee)
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 552 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver