Fietsen langs de Saale

Vanuit het Fichtelgebergte in Beieren stroomt het riviertje de Saale door de deelstaten Beieren, Thüringen en Saksen-Anhalt. De route kent met name in Beieren een aantal steile stijgingen. Uw inspanningen worden echter beloont, op het vlakkere gedeelte door Thüringen bereikt u de deelstaat Saksen-Anhalt. Voor wijnliefhebbers komt nu een waar kleinood!

Een bezienswaardigheid op de route zijn de Saalfelder ‘Feengrotten’. De druipsteengrotten behoren tot de mooiste in Duitsland. In het kleine stadje Kahla wordt het gelijknamige prachtige porselein gemaakt.

In één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland, Saale-Unstrut vindt u verrukkelijke wijnen in een uniek landschap. Brengt u in Jena een bezoekje aan de botanische tuinen.

Bij Naumburg heeft u de mogelijkheid langs de Unstrut richting Nebra te fietsen.

In de stad Halle, waar de componist Händel in 1685 werd geboren, vindt u naast het Händelmuseum ook het chocolademuseum van Halloren. De Hallorenkugeln – een soort bonbon – zijn een waar genot voor chocoladeliefhebbers. De Saale-Radweg eindigt bij het plaatsje Barby in de Elbe. Hier heeft u ook weer aansluiting op de fietsroute langs de Elbe.

Route & Overnachten

HofSaalfeldKahlaJenaNaumburgHalleBernburgCalbeBarby

Lengte: ca. 407 km

Kaartmateriaal

– Vanuit het Fichtelgebergte naar de Elbe
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 410 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver