De Nahe is een kleine rivier in de deelstaat Rijnland-Palts met een eigen wijnaanbouwgebied.

Bij Selbach ontspringt de Nahe en vervolgt dan zijn weg op 121 km door het Nahedal. Op de kleine route langs de Nahe ontdekt u prachtige steden met bijzondere ambachten, zoals in de edelstenenstad Idar-Oberstein. Een goede gelegenheid hier eens naar een paar prachtige juwelen te kijken.

Direct na Idar-Oberstein komt u in het plaatsje Fischbach. Tot de tijd van Napoleon bevond zich hier één van de grootste kopermijnen in Duitsland. Vandaag de dag worden in de bezoekersmijn Fischbach rondleidingen gegeven.

In Bad Sobernheim is het de moeite waard de fiets even te laten staan en te voet verder te gaan op het “Barfusspfad” – een 3,5 km lange wandelweg die u “barfuß”, op blote voeten, terug legt. U loopt door leem, over gras, boomschors, stenen en zand. Een bijzondere ervaringen voor uw zintuigen.

Via Bad Kreuznach komt u in Bingen, waar de Nahe in de Rijn stroomt. Hier staat in de rivier de bekende “Mäuseturm”. Met muizen heeft deze toren niet te maken. De toren diende als tolstation voor de voorbijvarende schepen. Tot 1974 diende de Mäuseturm dan de scheepvaart als waarschuwingstoren.

Route & Overnachten

Bron bij Selbach – Nohfelden – Birkenfeld – Idar-ObersteinBad SobernheimBad KreuznachBingen

Lengte: ca. 121 km

Kaartmateriaal

– Van de bron naar de Rijn incl. 6 tips in de omgeving van de Nahe
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 425 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver