Fietsen langs de Moezel

Fietsen langs de Moezel is fietsen tussen wijngaarden en water. U komt langs Nancy en Metz in Frankrijk en slingert op het Duitse gedeelte van Perl naar Koblenz richting de Rijn.

Het eerste gedeelte van de fietsroute langs de Moezel in Frankrijk kent een paar rasaante afdalingen, maar over het algemeen verloopt de route door een vlakker landschap langs het water en verschillende, gezellige wijndorpjes. Plant u deze zeker in tijdens uw fietsroute.

Op vele wijngaarden biedt de Winzer ook een heerlijke maaltijd aan in de zogenaamde ‘Strausswirtschaft’.

Fietst u langs het bekende Bernkastel-Kues en door de Jugendstilstad Traben-Trarbach. Hoog boven de Moezel tronen verschillende burchten en kastelen. Bezoekt u ook de prachtige monumenten langs de Moezel, zoals de bekende Reichsburg in Cochem.

In Koblenz wacht het bekende ‘Deutsche Eck’, waar de Moezel en de Rijn één worden. Van hieruit kijkt u op de ‘Festung Ehrenbreitstein’. Brengt u een bezoekje aan vesting voor u de stad verlaat. De rondleidingen zijn interessant en vertellen veel over het Frans-Duitse verleden van de stad Koblenz en de Moezel.

Route & Overnachten

Bussang (F) – PerlTrierBernkastel-KuesCochemKoblenz

Lengte: ca. 545 km

Kaartmateriaal

– Van Metz naar de Rijn
– Schaal: 1:50.000
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 310 km
– Engelstalig
›› Fietsvakantiewinkel
›› Reisboekwinkel De Zwerver

– Van de bron tot het drielandenpunt
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 286 km
›› Fietsvakantiewinkel
›› Reisboekwinkel De Zwerver

– Van Metz naar de Rijn
– Schaal: 1:50.000
Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 307 km
›› Fietsvakantiewinkel
›› Reisboekwinkel De Zwerver

Fietsvakantie

De Moezel – Klassiek 

Trier – Koblenz | 7 dagen | ca. 200 km

Een klassieke fietsroute in Duitsland. U passeert charmante wijndorpen, waar u op een terras kunt genieten van een koel glas wijn uit deze streek! Daarnaast kent deze regio een rijke geschiedenis en ziet u nog veel overblijfselen van o.a. de Romeinen. De mooie gebouwen, rijke geschiedenis en schitterende landelijke omgeving met vele wijngaarden maken deze fietstocht compleet.

vanaf € 464,- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt

Tip: parkeert u de auto bij het hotel in Koblenz en reist u daarna met de fiets in de trein naar het startpunt in Trier. Afhankelijk van de trein duurt de reis 1,5 tot 2 uur. U hoeft niet over te stappen.