De Main-Radweg begint in het plaatsje Bayreuth in de deelstaat Beieren, bekend om de jaarlijkse Wagnerconcerten. De route slingert 491 km langs één van de belangrijkste waterwegen in Europa. U komt door imposante steden en prachtige landschappen.

Bezoekt u de monumentale stad Bamberg, welke op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Of het prachtige kasteel Johannisburg in Aschaffenburg. Het renaissancekasteel troont boven de stad uit en van hieruit heeft u geweldig zicht over de Main.

Via Frankfurt, het financiële centrum van Duitsland, komt u in de Gutenbergstad Mainz, waar de Main in de Rijn stroomt en de route eindigt. Vergeet u in Mainz niet een bezoekje te brengen aan het Gutenberg-Museum, waar u alles vindt over de uitvinding van de boekdrukkunst.

Fietsvakantie

Bamberg – Aschaffenburg | 8 of 9 dagen | ca. 336 km

De fietsroute langs de Main kronkelt door het dal. Deze reis verloopt van Bamberg met een van de mooiste bezienswaardigheden in Duitsland: het raadhuis midden in de rivier de Regnitz. Langzaam maken de hopvelden plaats voor de wijngaarden van het Frankenland.

Een highlight is Würzburg met het kasteel en de tuinen in rococostijl, onderdeel van het UNESCO-Werelderfgoed. U fietst door Wertheim met pittoreske vakwerkhuisjes in de binnenstad.

De reis eindigt in Aschaffenburg met het beroemde kasteel.

vanaf € 540,- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt

Route & Overnachten

Bayreuth – Mainleus bij Kulmbach (ca. 30 km) – Lichtenfels (ca. 35 km) – Bamberg (ca. 45 km) – Schweinfurt (ca. 61 km) – Kitzingen (ca. 58 km) – Würzburg (ca. 38 km) – Lohr (ca. 54 km) – Wertheim (ca. 58 km) – Miltenberg (ca. 35 km) – Aschaffenburg (ca. 41 km) – Frankfurt (ca. 55 km) – Mainz (ca. 47 km)

Lengte: ca. 491 km

Kaartmateriaal

– Van Bayreuth naar Mainz
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 544 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver