Naast de Donau is de fietsroute langs de Drau een van de populairste fietsroutes door Oostenrijk.

De route begint in de Dolomieten bij het plaatsje Dobbiaco. Hier in het noorden van Italië in de Alto Adige (Südtirol) is de bevolking tweetalig. De Duitse naam van het plaatsje is Toblach. Tussen Winnebach en Sillian – rond 20 km vanaf Toblach – steekt u de grens naar Oostenrijk over.

De eerste 50 km tot Lienz is ook het gedeelte met de meeste afdaling. U daalt vanaf Dobbiaco tot Lienz van 1200 meter naar 700 meter.

De route door het dal verloopt langs prachtige plaatsjes, zoals Oberdrauburg en Villach – een van de grootste plaatsen in Karinthië.

Vlak voor Vič steekt u de grens naar Slovenië over. De laatste – rond 80 km – tot Maribor hebben nog even een paar kleinere stijgingen en dalingen in petto. Bij Maribor heeft u – op een hoogte van 300 meter – het einpunt van de fietsroute bereikt. Een van de bezienswaardigheden is het kasteel uit 1483.

Wist u dat? De Drau is de Duitse schrijfwijze. In het Italiaans en Sloveens heet de rivier Drava.

Route & Overnachten

Vanaf de bron bij Dobbiaco (ITA – Toblach) – Winnebach – Sillian (AT) – MittewaldLienzOberdrauburgGreifenburg – SteinfeldSachsenburgLendorfSpittal – St. Peter – Villach – St. Ulrich – FeistritzVölkermarktLavamündVič (SLO) – RušeMaribor

Lengte: ca. 365 km

Kaartmateriaal

– Van de bron tot de monding van de Mur
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 508 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver