Fietsen langs de Donau

Fietst u van de bron van de Donau in Donaueschingen naar Passau. Door de goede fietswegen langs de nog kleine Donau is de route ook geschikt voor families met kinderen. Ontdekt u onderweg de vele bezienswaardigheden. Duitsland is het land met de meeste soorten brood.

Ontdekt u de vele soorten en wetenswaardigheden rondom het brood in het Museum für Brotkultur in Ulm. Beleeft u het UNESCO-Werelderfgoed in Regensburg. De stad is in de waarste zin van het woord de meest romantische stad van Duitsland. De vele Romaanse, maar ook gotische woonhuizen kennen boven de Alpen geen vergelijkbaar voorbeeld. De eenvoudige middeleeuwse architectuur is nog origineel te beleven.

In Passau vindt een bijzonder natuurschouwspel plaats. Aan de voet van de vesting Niederhaus stroomt de Ilz van links in de Donau. Kort daarop komt van rechts de Inn in de Donau. Het water van de Inn, welke uit de Alpen komt, is groen, het water van de Donau blauw en het water van de Ilz is zwart, gekleurd door het veengebied waar het water vandaan komt. Voordat het water samenvloeit stroomt hier over een lang stuk de drie kleuren water naast elkaar.

Over de grens fietst u op het populairste gedeelte van de Donau. De route tussen Passau en Wenen. Neemt u de tijd voor de interessante steden onderweg.

Tip: plant u bij de route het gebruik van openbaar vervoer in. In de treinen van de Deutsche Bahn en ÖBB is het meenemen van fietsen mogelijk. Uw reis vanuit Oostenrijk terug naar Nederland kunt u plannen op www.oebb.at.

Route & Overnachten

DonaueschingenFridingen (ca. 52 km) – Sigmaringen (ca. 41 km) – Ehingen (ca. 68 km) – Ulm (ca. 33 km) – Dillingen (ca. 58 km) – Donauwörth (ca. 36 km) – Ingolstadt (ca. 63 km) – Bad Gögging/Kelheim (ca. 36/53 km) – Regensburg (ca. 53/36 km) – Straubing (ca. 55 km) – Deggendorf (ca. 35 km) – Passau (ca. 63 km) – Haibach-Schlögen (ca. 43 km) – Linz (ca. 55 km) – Grein (ca. 59 km) – Melk (ca. 48 km) – Krems (ca. 36 km) – Tulln (ca. 45 km) – Wenen (ca. 40 km)

Lengte: ca. 919 km

Kaartmateriaal

– Van Donaueschingen naar Passau
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 600 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver

– Van Passau naar Wenen
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 330 km
– Nederlandstalig
›› Reisboekwinkel De Zwerver

– Van Wenen naar Boedapest
– Schaal: 1:75.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 335 km
›› Reiseboekwinkel De Zwerver

Fietsvakanties langs de Donau

Donaueschingen – Regensburg | 9 dagen | ca. 367 km

De fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen is een van de klassieke routes door Duitsland en Oostenrijk. Minder bekend is het grootste Duitse gedeelte van de bron bij Donaueschingen naar Regensburg. En dat is wel erg jammer! De fietsroute tussen de bron in het Zwarte Woud tot aan het statige Regensburg is evenzeer de moeite waard.

Langs de fietsroute kunt u genieten van de prachtige natuur en tal van pittoreske stadjes en dorpen. Ontdek meteen het natuurpark ‘Obere Donau’, de hoogste kerktoren ter wereld – de Munster van Ulm en de residentiestad Sigmaringen met het imposante kasteel van de adellijke Familie Hohenzollern.

Een geweldige fietsvakantie met overnachtingen in goede middenklasse hotels. Ontdek de Duitse Donau en boek deze mooie fietsvakantie!

vanaf € 611,- p.p. | o.b.v. logie s & ontbijt

Passau – Wenen | 8 of 9 dagen | ca. 321 km

Het populairste gedeelte van de fietsroute langs de Donau is het stuk tussen Passau en Wenen.

Bij Passau komen maar liefst 3 rivieren bij elkaar, die elkaar een eigen kleur aan het water toevoegen.

U komt door het stadje Linz en het Wachau-gebied. In dit gedeelte langs de rivier zijn veel wijngaarden te vinden. De streek staat zelfs op de lijst van het UNESCO-Werelderfgoed.

Vanuit Wenen hebt u een transfer terug naar Passau.

8 dagen | vanaf € 448- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt
9 dagen | vanaf € 505,- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt