Langs de Weser komt u vanuit Bremen naar Verden. Hier aan de monding van de Aller begint de Aller-Radweg. De rivier wordt ook wel de rivier van de 100 mondingen genoemd. U fietst door een ongerept rivierenlandschap, door de natuurparken Drömling en Südheide in de deelstaat Nedersaken en door de Magdeburger Börde in Saksen-Anhalt.

De route verloopt langs prachtige historische steden zoals Celle aan de monding van de Fuhse, met talrijke vakwerkhuizen. Naar het 800 jaar oude Gifhorn, aan de monding van de Ise.

In Wolfsburg bent in de autostad van Europa. Hier worden de Volkswagens gemaakt. Vanuit Wolfsburg kunt u naar Seehausen, aan de bron van de Aller, fietsen. Hier heeft u aansluiting op de Aller-Harz-Radweg. Of u fietst de verbindingsroute naar Magdeburg, de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt, aan de Elbe. Hier heeft u aansluiting op een van de populairste fietsroutes in Duitsland, de Elbe-Radweg.

Route & Overnachten

BremenVerden (ca. 48 km) – Schwarmstedt (ca. 52 km) – Celle (ca. 41 km) – Gifhorn (ca. 45 km) – Wolfsburg (ca. 27 km) – Beendorf (ca. 49 km) – Magdeburg (ca. 67 km)
Lengte: ca. 260 km

Kaartmateriaal

Bikeline - Aller Radweg

– Van Bremen naar Magdeburg
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 347 km (incl. Aller-Elbe-Radweg)
›› Reisboekwinkel De Zwerver