Rondom de Bodensee – Ontdek Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Wie rondom de Bodensee fietst, fietst door de 3 landen Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. De Rijn stroomt in de Bodensee en via Stein am Rhein richting Basel.

Geniet u van een mildklimaat en van interessante bezienswaardigheden, zoals het bloemeneiland Mainau. Ontdekt u het fascinerende Bregenz, waar klassiekers op een bühne in de Bodensee worden opgevoerd. Beleeft u Konstanz, één van de bekendste plaatsen. Door de schepen op de Bodensee kunt u ook overzetten en zo een afkorting nemen.
Fietsvakantie

Fietsvakantie

Vanuit Konstanz rondom de Bodensee | 8 dagen | ca. 285 km

De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie landen: in volgorde van kilometers zijn dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Plaatsen die u niet mag missen, zijn het stadje Stein am Rhein, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin-Museum en Lindau, de stad op een eiland. 

Het parcours is vlak op het Duitse en Oostenrijkse traject tot licht-heuvelachtig aan de Zwitserse zijde. De route gaat zo vaak als mogelijk over vrijliggende fietspaden, waar fietsers niet gehinderd worden door autoverkeer. Dat alles maakt de Bodensee en omgeving een superfietsgebied voor iedereen!

Vanaf € 549,- p.p. | o.b.v. logies & ontbijt

Route & Overnachten

Konstanz (D) – Stein am Rhein – Gaienhofen – Radolfzell am Bodensee – Staad – Bodman-LudwigshafenUhldingen-MühlhofenMeersburg – Immenstaad am BodenseeFriedrichshafenWasserburgLindauBregenz (AT) – Rorschach (CH) – Romanshorn – Konstanz (D)

Lengte: ca. 250 km

Kaartmateriaal

– Rondom de Bodensee, Überlinger See en Untersee
– Schaal: 1:50.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 260 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver