De internationale fietsroute Berlijn-Kopenhagen biedt een mix uit cultuur en natuur.

Nadat u de hoofdstad Berlijn heeft verlaten, beindrukt het prachtige landschap in de deelstaten Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern.

U fietst langs statige kastelen, landgoederen en kloosters. Op de vele meertjes kunt u tussendoor van een bootstocht of een verkoelende duik genieten.

Na 50 km ontdekt u kasteel Oranienburg, gebouwd door prinses Louise Henriette von Oranien-Nassau (1627 – 1667). Langs het water en door uitgestrekte landschappen komt u in het Mecklenburgs merengebied. De Müritz is de grootste binnenzee in Duitsland. De flora en fauna kunt u in het Müritzeum in Waren leren kennen.

Langs de Warnow komt u in Rostock waar u met de veer overzet naar Denemarken en verder fietst naar Kopenhagen.

Fietsvakantie

Berlijn – Kopenhagen | 11 dagen | ca. 536 km

Een populaire route is de fietsroute van Berlijn naar Kopenhagen. De lange afstandsroute komt vanuit de hoofdstad van Duitsland door het prachtige merengebied van Mecklenburg. Ontdekt u onderweg de prachtige kastelen.

U overnacht in Güstrow, de plaats waar een groot gedeelte van de werken van de beeldhouwer Ernst Barlach bewaard worden. De beelden zijn rond 100 jaar oud, maar zijn nog steeds modern.

Bij Rostock stapt u op de veerboot naar Redser (De prijs voor de veerboot is inclusief. ) in Denemarken om vervolgens via Nykøbing en het eiland Møn naar Kopenhagen te fietsen.

De vertrekdag van deze fietsvakantie is alleen op een maandag mogelijk.

vanaf € 1259,- per persoon | o.b.v. logies & ontbijt

Route & Overnachten

BerlijnOranienburg – LiebenwaldeNeustrelitzWarenKrakow am SeeGüstrow – Schwaan – Rostock – veerboot naar Denemarken – GedserNykøbingKopenhagen

Lengte: ca. 630 km

Kaartmateriaal

– Van Berlijn naar Kopenhagen
– Schaal: 1:75.000
– Waterproof
– GPS Track & Hoogteprofiel
– 690 km
›› Reisboekwinkel De Zwerver